T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
02242625161
Belgegeçer
02242622161
WEB
https://ismailhakkibursevi.meb.k12.tr
Adres
DEMİRTAŞ CUMHURİYET MAH. KÜÇÜK SANAYİ 3. CAD. İSMAİL HAKKI BURSEVİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO 32 OSMANGAZİ / BURSA
Vizyon
Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen nesillerin yetiştiği, demokrasi kültürünü benimsemiş millî, manevi ve evrensel değerleri tanıyıp sahip çıkabilen ve topluma önderlik eden model eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Okulumuzu tercih eden öğrencilerimizin; kendine güven ve sorumluluk duygularını geliştirip, dini, ilmi bilgiler ve çağın gerektirdiği becerilerle donanmış, çağı yönlendirebilecek bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.
Başarılar
2023 LGS Başarılarımız Fen Lisesi 1 Anadolu Lisesi 8 Anadolu İmam Hatip Lisesi 11 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Toplam 25 öğrencimiz merkezi sınav puanı ile nitelikli okullara yerleşmiştir. 2023 YKS Başarılarımız 1 öğrencimiz Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği (4 Yıllık) 1 öğrencimiz Uşak Üniversitesi Coğrafya Bölümü (4 Yıllık) 1 öğrencimiz Uludağ Üniversitesi İlahiyat (4 Yıllık) 1 öğrencimiz Balıkesir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği (4 Yıllık) 1 öğrencimiz Düzce Üniversitesi İlahiyat (4 Yıllık) 1 öğrencimiz Uludağ Üniversitesi Turizm ve Seyahat Hizmetleri (2 Yıllık) 1 Öğrencimiz Uludağ üniversitesi İşletme (4 yıllık) 1 öğrencimiz Anadolu Üniversitesi İlahiyat (2 yıllık) 1 Öğrencimiz Bursa Teknik Üniversitesi Psikoloji (4 yıllık) 1 öğrencimiz Atatürk Üniversitesi Sosyal hizmetler (4 yıllık) 1 Öğrencimiz Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği (4 yıllık) 1 Öğrencimiz Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası ticaret ve finansman (4 yıllık) 1 Öğrencimiz Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat (4 yıllık) 1 Öğrencimiz Afyon Kocatepe Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi (4 yıllık)
Öğretmen :55
Öğrenci :704
Derslik :27
Çok Amaçlı Salon :1
Fizik Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3250
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler
08.55-16.15
Isınma
Doğalgaz kaloriferli
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Arapça-İngilizce
Ulaşım
Kent Meydanı ve Heykel ’den 17/D ve 19/B Halk otobüsleriyle, Kent Meydanından ise Panayır, Demirtaş ve İsmetiyle minibüsleri ile yapılabilmektedir.
Servis Bilgisi
Demirtaş Servis Taşımacılığı
Yerleşim Yeri
Okulumuz Bursa Şehirler arası Otobüs Terminaline 3. Km uzaklıktadır. Demirtaş organize sanayi bölgesine de yakındır. Ayrıca Okulumuz Yasemin Park ve SİNPAŞ Bursa Modern binalarına da 2 km mesafededir. Okulumuz civarında kiralık ev ve satılık ev bulmak sorun olmamaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bursa´nın en büyük merkez ilçesi olan Osmangazi Belediyesi sınırları içerisindedir. Kent Merkezine uzaklığı 12 Km´dir.
Kontenjan Bilgileri
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için 5. sınıflarda 97, 9. sınıflarda 102 kontenjan bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Futsal-İlçe 3.lüğü Aktif olarak yüzme ve voleybol çalışmaları yürütülmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda Tübitak 4006-A Bilim Fuarı sergisi yapılacaktır.
Proje Çalışmaları
-Oku-Yorum okuma grupları projesi -Vakti Kuşanmak projesi
Yazdır