BURSA / OSMANGAZİ - Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okulumuzda üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine yönelik, mesleki rehberlik kapsamında öğrencilerimizin üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla  Bursa Uludağ Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Yapılan gezide Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi gezilerek, akademisyenlerden bölümler ve bölümlere giriş hakkında bilgi alınmıştır. Akademisyenler ile bir araya gelen  öğrencilerimiz bölümlerle alakalı merak ettikleri soruları sorma imkânı buldular.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü okulumuzda düzenlenen tören ile kutlandı.

Tören şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Osman Öztelin Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yunus Gündüz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmada Çanakkale Zaferinin ardındaki kardeşlik ve direniş ruhuna dikkat çekildi.

Programda Müzik öğretmenimiz Ezgi Gürbüz'ün hazırladığı koro sahne aldı.

Program okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Çiğdem Karaca'nın ilkokul öğrencileri ile hazırladığı ''Mehmetlerin Destanı" adlı oratoryosu ile okulumuz 10. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı ''Kınalı Ali" adlı tiyatrosu ile son buldu.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nü kutladık.

Aziz Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Mrt

Bugün tüm kadınların özel günü! Her biri kendi alanında güçlü, yetenekli ve değerli. Siz kadınlar, dünyayı daha güzel, daha huzurlu ve daha yaşanabilir kılıyorsunuz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun!
Dünyanın her köşesindeki kadınlara güçlü ve cesaretli olmaları için ilham veren bir gün kutlu olsun.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Nur Karadağ, Birgül Ogur, Rukiyye Ayşe Özkoçak ve Gülşah Mutlu'ya teşekkür ederiz.

Mrt

Zeka Oyunları Süper Ligi 2023 te okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz birlik ve beraberlik ruhunun önemini yansıtan "Zaferin Rengi " isimli filmle ödüllendirildi.Kurtuluş savaşımızda milli birlik ve beraberlik ruhunun önemini anlatan film öğrencilerimizin tarihe farklı bir bakış acısı geliştirmesine katkı da bulunarak milli birlik ve beraberliğin önemini birkez daha kavramasını sağladı.

Mrt

Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamak amacıyla onları farklı ortamlarda kitaplarla buluşturuyoruz. 6/B ve 6C sınıfı öğrencilerimiz Türkçe Öğretmenimiz Selma Karaoğlu ve velilerimizle birlikte kitaplarla dolu güzel bir gün geçirdiler.

Mrt

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İlçe finallerinde okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz katılım belgelerini aldılar. Öğrencilerimizi katılımlarından dolayı tebrik ederiz. Danışman öğretmenlerimiz Çiğdem Karaca ve Fatma Mutlu'ya teşekkür ederiz.

Mrt

Kodlama haftasında “Cumhuriyet’in 100. Yılı” teması ile yaptığımız  çalışmalarımızla mükemmellik sertifikası almaya hak kazandık. Katılan öğrencilerimize ve BT öğretmenimiz Birgül Ogur’a teşekkür ederiz.

Şbt

Osmangazi ilçesi İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda okulumuz 11-A sınıfı öğrencisi Sümeyya Özlü, güzel okuyuşuyla bizleri temsil etti. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Şbt

“Yarınlara Işık Ol” projesi kapsamında  Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nursel Çağlar Anadolu Lisesi öğrencileri ile toplum hizmeti çalışması amacıyla “Sanatla Gülümse Hayata” sloganıyla SBÜ Bursa Yüksek İhtisas EA Hastane sınıfında Müzik Öğretmeni Ezgi Gürbüz ve Resim Öğretmeni Ayşe Mutlu eşliğinde resim, müzik, ebru, ritim etkinliklerinden oluşan atölyeler gerçekleştirildi.Öğrencilerimiz ve etkinliğe katılan velilerimizle güzel ,eğlenceli zamanlar geçirildi.

Şbt

Hitabet ve Mesleki uygulama dersi kapsamında Osmangazi İlçe müftülüğü ile ortak olarak yaptığımız uygulama programlarımıza başladık. 11. Sınıflarımız Mimar Sinan camii ve Timurtaş Paşa camii Kuran kurslarında 4-6 yaş grubuna ve yetişkin grubuna sunumlarını yaptılar. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Kuran Kursu öğreticilerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Şbt

23 Şubat Cuma günü öğrencilerimizle okulumuzun yeni mescidinde Berat kandili programını gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Şbt

Yapılan Bursa İl Karate Şampiyonası'nda il üçüncüsü olan öğrencimiz Zeynep Berra Gürgen ve il ikincisi olan öğrencimiz Meryem Karabulut' u tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Osmangazi Gençlik Merkezi işbirliği ile Karacabey Longoz Ormanına gezi yapıldı. Öğrencilerimiz Türkiye’deki dört longoz ormanından biri olan Karacabey Longoz Ormanında bolca yürüyüş yaparak doğayı keşfettiler. Düzenledikleri gezi için Osmangazi Gençlik Merkezine teşekkür ederiz.

Şbt

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından "Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri" (BOSE) kapsamında İl Milli Eğitim arasında yapılan Protokol gereğince Ortaöğretim kademesi bünyesinde Uludağ Kızak Șenliği düzenlenmiştir.

Okulumuz Lise kademesinden 9.sınıflardan 8 öğrencimiz ve 1 Sorumlu Danışman öğretmenimiz 15 Şubat Perşembe günü bu güzel etkinliğe katılım sağlanmış olup öğrencilerimize böyle keyifli vakitler geçirmesine vesile olan Bursa Büyükşehir Belediyesine ve İl Milli Eğitime okulumuz adına teşekkür ediyoruz.