T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçe

Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarihçesi

                   Okulumuz Bursa / Osmangazi ilçesi Demirtaş Cumhuriyet Mah. Küçük Sanayi 3. Cadde No:32 adresinde İl Özel İdaresi tarafından Demirtaş Ortaokul öğretim binası olarak yaptırılmıştır. Bölgedeki İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi ihtiyacını / talebini karşılamak üzere Valiliğimizce Anadolu İmam Hatip Lisesine tahsis edilen binamızda Kız Anadolu imam Hatip Lisesi açılması, Okulumuzun adının da "Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak adlandırılması Milli Eğitim Bakanlığının 08.07.2014 tarih ve 70160723/20-2867087 sayılı Makam Onayı ile uygun görülmüştür. Okulumuz 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime açılmıştır. Osmangazi ilçesinin tek Kız İmam Hatip Lisesi olan Okulumuz ilk yılında büyük bir teveccühle karşılanmış ve 24 dersliği de dolmuştur.                                    

                   İmam Hatip ortaokulu 5.  sınıflarda 3 şube,  6. sınıflarda 3şube, 7. sınıflarında 3 şube , 8. sınıflarında 4 şubede toplam 410 öğrenci , Anadolu İmam Hatip Lisesi  9. sınıflarda 3 şube 10. sınıflarda 3 şube 11. sınıflarda 4 şube ve 12. sınıflarda 4 şubede toplam 365 öğrenci olmak üzere toplamda 27 derslikte 775 öğrenci, 51 öğretmen, 4 idareci, 1 memur ve 1 yardımcı personel ve 1 güvenlik görevlisi ile  eğitim öğretime devam etmektedir.                                 

                  Okulumuzda kuruluşundan itibaren 1000 adet kitaptan oluşturulan kütüphanesi daha sona Bakanlığımız Destek Hizmetler Birimi desteği ile   4600 küsur kitap bulunan Z-kütüphanesi  yapılarak öğrencilerimizin hizmetine  sunulmuştur . Öğrencilerimizin kütüphaneden faydalanması kolaylaştığı gibi, ödünç kitap alış verişi ve ödünç verilen kitapların takibi de kolaylaşmıştır. Z-kütüphanede öğrencilerimiz internet hizmetinden faydalanabilmektedir.  Okul giriş katında  okul binasından ayrı olarak yemekhane olarak da kullanılabilen 199,5m bir de kantinimiz mevcuttur. Okulumuzda ayrıca fizik, kimya, biyoloji  derslerinde rahatlık ile kullanabilecekleri laboratuvarlar bulunmaktadır.  Spor odasında "Öğrenci Merkezli" ideal eğitim koşullarında, deneyerek ve yaşayarak eğitim yapılmaktadır. Bunların dışında Psikolojik Danışma ve Rehberlik servis odası, bir adet öğretmenler odası ve 3 adet idari oda, destek eğitim odası , Dil sınıfı , toplantı salonu ve okul aile birliği odaları bulunmaktadır.                                  

                  Okulumuz her yıl ortalama 90-100 arasında değişen öğrenci mezun etmektedir. Son sınıf öğrencilerinin hemen hemen tamamı mezun olmaktadır. Okulumuz kültürel ve mesleki faaliyetler oldukça yoğundur. Okulun oldukça büyük olan tatbikat mescidinde öğrenciler vaaz uygulaması yapmakta, vakit namazlarını kılabilmektedirler. Gerek okul mescidinde, gerekse çevre camilerde mübarek gün ve geceler için öğretmenler gözetiminde öğrenciler tarafından çeşitli programlar düzenlenmektedir. Öğrencilerimizle İlimizin çeşitli camilerinde uygulamalı vaaz etkinlikleri planlaması ve cemaatle namaz eğitimi çalışması  yapılmaktadır. Okulumuzda haftalık ve aylık olarak öğrencilerimiz için vaaz ve değerler eğitimine yönelik seminer etkinlikleri düzenlenmektedir.  Dine öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlene Kalite Takip Sistemi  çerçevesinde okulumuzda 7 farklı alanda gelişim çalışmaları yapılmaktadır. Din öğretimi genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen etkinliklerde öğrencilerimiz okulumuzu ilimizi başarılı bir şekilde Temsil etmişlerdir. 2016-2017 Eğitim öğretim yılında İmam Hatip Ortaokulu  bölümü Arapça Metin Canlandırmada Türkiye 21. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz Arapça Metin Okumada Türkiye 4. Olmuşlardır. Bunun dışında okulumuz dart takımı  sportif müsabakalarda çeşitli derceler elde etmişlerdir. Ayrıca Belirli günler ve haftalar ile ilgili programlar düzenlenerek öğrencilerimize milli ve manevi gelişimleri desteklenmekte ve yapılan programlar okulumuz adına yakışan bir şekilde kutlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2015 - Güncelleme: 09.07.2021 17:18 - Görüntülenme: 2814
  Beğen | 2  kişi beğendi